Hamme - Handelscomplex

Dit project is een reconversieproject met uitbreiding van de oude site Aldi - Bel&Bo.

Scroll down

De bestaande site Aldi en Bel&Bo langs de Biezestraat te Hamme werd in het kader van het RUP "Uitbreiding lokale handelszone Biezestraat" vormelijk samengevoegd met het achtergelegen terrein waarop Groep Vanhee 5 nieuwe aaneengesloten handelspanden ontwikkelde.

Location

Biezenstraat 19-27, 9220 Hamme

Surface

4.640 m²

Status

fase 1: najaar 2019, fase 2: zomer 2020

Design

Architectenatelier Vyvey & Partners

De 1e bouwfase voorzag in de opbouw van de 5 handelsruimtes met een totale bruto oppervlakte van 4640m².  Deze fase werd opgeleverd in het najaar van 2019. 

Bel&Bo, die vóór de reconversie al aanwezig was op de site, nam zijn intrek in één van de nieuwe panden samen met de ensignes Action, Jysk, Yess en Bon'Ap.  Ook Aldi was al aanwezig op de site in een winkel die nog niet aangepast was aan de hedendaagse noden van de keten.  De supermarkt stapte mee in de herontwikkeling van de totale site en vond tijdens de de werken tijdelijk onderdak in het nieuwe gedeelte van de 1e bouwfase. Na oplevering van alle werken verhuisde de supermarkt naar hun nieuwe winkel op maat volgens huidig concept.

De vernieuwde site beslaat nu ongeveer 19.000 m².  Het geheel wordt ontsloten via de centrale toegangsweg vanaf de Biezestraat.  Vrachtverkeer neemt verplicht toegang via een apart traject langs de Drapstraat.  Voor de zwakke weggebruikers werd er nog in een extra toegang voorzien, rechtstreeks van de Biezestraat naar de Aldi parking.  De klanten worden via een fietssuggestiestrook doorgeleid tot aan de fietsenstallingen van de 5 aaneengesloten winkels. Reclameboxen accentueren elke inkomzone en de doorlopende luifel zorgt voor een aangename circulatiezone tussen de verschillende panden.

Nog meer realisaties

Wat kunnen we voor elkaar betekenen?

We bekijken graag hoe jij het maximum haalt uit jouw commerciële eigendom. Een win-winsituatie die jouw en onze toekomst veiligstelt.