Project:
lopend
Ontwerp:
Architectenatelier Vyvey & Partners
Opgeleverd:
fase 1: najaar 2019
Ligging:
Biezenstraat 15, 9220 Hamme

Omschrijving:

Reconversie en uitbreiding van de bestaande site Aldi - Bel & Bo, conform RUP.

De site van de bestaande Aldi en Bel&Bo langs de Biezestraat te Hamme wordt in het kader van het RUP Uitbreiding lokale handelszone Biezestraat vormelijk samengevoegd met het achtergelegen terrein waarop Groep Vanhee 5 nieuwe aaneengesloten handelspanden ontwikkelt.  

De 1e bouwfase voorziet in de opbouw van de 5 handelsruimtes met een totale bruto oppervlakte van 4640m².  De oplevering voor fase 1 is voorzien in het najaar van 2019. 

De huidige Bel&Bo neemt zijn intrek in één van de nieuwe panden samen met de ensignes Action, Jysk en Yess.  Ook Aldi vindt tijdelijk onderdak in het nieuwe gedeelte tijdens de periode van afbraak en herbouw van de eigen winkel volgens nieuw concept.

Na beïndiging van de totaliteit van de werken zal de gemeenschappelijke, vernieuwde site ongeveer 19.000 m² beslaan.  Het geheel wordt ontsloten via de centrale toegangsweg vanaf de Biezestraat.  Vrachtverkeer neemt verplicht toegang via een apart traject langs de Drapstraat.  Voor de zwakke weggebruikers wordt er in een extra toegang voorzien, rechtstreeks van de Biezestraat naar de Aldi parking.  De klanten worden via een fietssuggestiestrook doorgeleid tot aan de fietsenstallingen van de 5 aaneengesloten winkels. Reclameboxen accentueren elke inkomzone en de doorlopende luifel zorgt voor een aangename circulatiezone tussen de verschillende panden.

De omgevingsvergunning en socio economische vergunning werden bekomen en de bouwwerken van fase werden gestart op 01/03/19.

VERHUUR: Unit 5 van 687m² is nog vrij, voor meer info: sebastiaan.vanhee@groepvanhee.be

 

Winkels

Terug naar overzicht